Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μήπως έρχεται η σειρά της Ρωσίας;

και άλλες φορές έχουμε ανατρέξει στις απόψεις του Α.Παππά (Chairman στην εταιρεία Pegasus Securities SA ), με δυνατές σπουδές στο εξωτερικό και κυρίως, χρόνια στις αγορές. Βασικό χαρακτηριστικό , πως δε φοβάται να πει την άποψη του έστω και αν δε συμβαδίζει με αυτή των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων.
Εδώ βλέπουμε τις απόψεις του για τη Ρωσία.
Αυτές είναι οι απόψεις του Α.Παππά.
Σε αυτές θα ήθελα να προσθέσω ότι η Ρωσία έχει στη κατοχή της σημαντικές ποσότητες χρυσού, ικανές να στηρίξουν το νόμισμα όπως θα δείτε στο παρακάτω απόσπασμα:

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έγινε τον Φεβρουάριο του 2016 η κεντρική τράπεζα με τον περισσότερο χρυσό στο θησαυροφυλάκιο της, αφού αγόρασε άλλες 360.000 ουγγιές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.
Η Ρωσία αύξησε τα αποθέματα χρυσού της το 2015 κατά 208,4 μετρικούς τόνους, συνεχίζοντας τις δραστικές αγορές του πολύτιμου μετάλλου. Από την αρχή του 2016 ο χρυσός έγινε το best-performing κύριο asset», αυξάνοντας την αξία του κατά 16%.
Τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε άλλους 22 τόνους χρυσού, αξίας 800 εκατ. δολαρίων σε σημερινή αξία.
Η Ρωσία έχει 1.437 τόνους χρυσού σε αποθέματα, την έκτη μεγαλύτερη ποσότητα στον κόσμο. Μόνο ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Κίνα έχουν περισσότερο χρυσό», σημειώνει ο Engdahl.
Ο χρυσός λειτουργεί καλύτερα ως φίλτρο στα εξωτερικά οικονομικά ρίσκα και η Ρωσία θέτει σε προτεραιότητα την αγορά χρυσού από την κατοχή δολαρίων.
«Η ρωσική κεντρική τράπεζα πούλησε τα αποθέματα σε αμερικανικά ομόλογα και αγόρασε χρυσό, σε μία κίνηση «αποδολαροποίησης»», τονίζει ο ερευνητής.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου